Hus 57 - Ängelholm

Boka ditt bord...

NY SCEN FÖR MAT I NORDVÄSTRA SKÅNE

MAT & DRYCK

112 RUM & KÖK!

På Hus57 delar vi en stor passion för välsmakande mat och dryck. Vi vill bjuda på vällagad mat från grunden, där grönsaker är i fokus. Vi tar till vara på all mat så att svinnet minskar.

Menyn varierar beroende på tillgång och säsong, råvarorna är noga utvalda hos våra lokala leverantörer. Vi värdesätter närproducerat och ekologiskt, som kan möta våra kvalitetskrav.

Medvetenhet kring hållbar, ekologisk, närproducerad mat ger en bättre kvalitet och är en förutsättning för vår gemensamma miljö och framtid.

Hållbar Matlagning

För att säkerställa en hållbar matlagning har vi en nära kontakt med våra leverantörer och använder oss av råvaror som annars kanske hade gått till spillo.

 

Närodlat

Det ligger oss väldigt varmt om hjärtat att våra råvaror kommer från lokala producenter. Vi har en uppsjö av otroligt bra producenter omkring oss som vi inte får missa!

 

Grönsaker i fokus

Det blir allt mer påtagligt att den köttkonsumtionen vi har idag inte är hållbar i längden. Därför vill vi laga vår mat på så sätt, att vi ställer grönsakerna i fokus. Naturligtvis innebär detta inte att vi alla skall bli vegetarianer. Vi vill bara minska köttkonsumtionen lite och visa upp det underskattade gröna!

 

Matlagning efter säsong

Vi vill även ta vara på råvarorna när det är som bäst. En jordgubbe i september blir aldrig lika god som den som plockas i trädgården i juni. Vi försöker hålla oss till säsongerna så gott det går. Är man duktigt på att ta vara på råvaran kan man även njuta av den under vintern.

Allt vi lagar och serverar i restauranger speglar vår matfilosofi. Vi levererar god och gedigen mat från grunden utan genvägar. Vi tar hand om varorna vi får samma dag och skapar en fantastisk lunch av detta. Svenska smaker samt influenser från världen.

Det som alltid finns på lunchen är tre varmrätter, en helt vegetarisk rätt, en fiskrätt och en rätt med kött eller fågel. Dessutom ingår alltid en välgjord salladsbuffé, en soppa samt hembakat surdegsbröd med smör.